Payitaht Abdülhamid Handan Kim? Gerçek Adı, Oynadığı Diziler


Güncelleme: 24 Mart 2018 : 22:22
0

Trt’nin dönem dizilerinden biri olan Payitaht Abdülhamid oyuncu kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Diziye son olarak Handan rolünü canlandırmak üzere Emel Dede dahil oldu. Dizinin takipçileri yeni karakter hakkında çeşitli sorulara yanıt aradı. Payitaht Abdülhamid Handan kim, gerçek adı, oynadığı diziler ve özel hayatına dair tüm merak edilenleri izler için derledik.

Son olarak İsimsizler  dizisinde izlediğimiz Emel Dede 1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Lie eğitiminin ardından oyuncu olmaya karar veren Emel Dede 35Buçuk Sanat Evinde oyunculuk eğitimleri almıştır. 1.70 boyunda 52 kg ağırlığında ve Başak burcudur. İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında döneme damga vuran Öyle Bir Geçer Zamanki dizisiyle yaşamıştır. Genç yaşına rağmen kiteli projelerde yer almış e kendini geliştirmiştir.

Sevda Kuşun Kanadında Seddülnahir 32 Saat, Alın Yazım, Aşkın Bedeli ve Emanet dizilerinde önemli rollerde izleyici karşısına çıkmıştır. Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan savaş ve askeri konulu İsimsizler dizisinde Berfin karakterine hayat vermiştir. Uğur Güneş ve Algı Eke ile birlikte çalışma fırsatı yakalamıştır. Ayrıca Uludağ reklam filminde rol almıştır. Emel Dede’nin başlıca rol aldığı projeler; 2005 Bıçak Sırtı, 2008 Küçük Kadınlar, 2010 Aşk ve Ceza.

Günümüzde Payitaht Abdülhamid dizisinde Handan karakterine hayat vermek üzere diziye dahil olan oyuncu önemli bir karaktere hayat vermeye  hazırlanıyor. 43. bölümden itibaren Şehzade Mehmet Selim’in eşini canlandıracak. Eşi gibi son derece titiz,bakımlı ve güzel bir kadın olan Handan, mükemmeliyetçi tavrı ve düşünerek konuşan sakin yapısıyla dikkat çekiyor. Fakat tüm asaletinin arkasında bir gün kocasının onu boşama korkusu yer alıyor.

28 yaşında olan genç oyuncu bu alanda kendini geliştirmeye devam ediyor. Oyunculuktan arta kalan zamanlarda spor yapmayı, gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi sevdiğini dile getiren Emel Dede’ye yeni rolünde başarıla dileriz.