Sen Anlat Karadeniz Kan Kaybediyor! Diriliş Tekrar Zirvede!


Güncelleme: 19 Nisan 2018 : 17:18
0

Sen Anlat Karadeniz son 6 yılın en iyi çıkış yapan dizisi olarak tarihe geçmiş ve Diriliş Ertuğrul dizisine rağmen 12 hafta boyunca zirvenin sahibi olmayı başarmıştı. 18 nisan çarşamba 13. bölümüyle ekrana gelen Sen Anlat Karadeniz’in zirve mutluluğu kısa sürdü. Diriliş Ertuğrul Sen anlat Karadeniz üstünlüğüne son verdi. Peki Sen Anlat Karadeniz neden izleyici kaybetti? Sen Anlat Karadeniz 12 haftadır süren birincilik koltuğunu neden tekrar Diriliş’e kaptırdı?

Başladığı günden itibaren olumlu yada olumsuz eleştirilere maruz kalan Sen Anlat Karadeniz ülkenin en büyük sorunlarından birini toplumun gözüne sokmayı başardı. Çocuk yaşta zorla evlilik, kadına psikolojik ve fiziksel şiddet, gibi toplumun en önemli sorunlarından birine parmak basan ve onu hikayeleştiren Sen Anlat Karadeniz, ekran macerasına hızlı bir giriş yaptı.

Diriliş Ertuğrul gibi 4 sezondur çarşamba akşamları zirveyi kimseye kaptırmayan bir diziyi geri plana itelemeyi başaran Sen Anlat Karadeniz, gün geçtikçe izleyici kaybetmeye başladı. Ve son hafta yayınlanan bölümüyle Total grubunda 14,76 oranında bir reyting alarak 2. sıraya geriledi.

Sen Anlat Karadeniz, 8 yıl boyunca şiddet gören ve yıllardır hapis hayatı yaşayan Nefes’in acı dolu hikayesini izleyiciye aktardı. Diziyi beğenenler oldu, eleştirenler oldu, yayından kaldırılmasını talep edenler oldu, konu tamam ama işleyişi yanlış diyenler oldu derken Sen Anlat Karadeniz başarıdan başarıya koştu. Ülkemizde her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığı, her 100 kadından birinin eşinden yada ailesinden gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybettiği izleyenlere aktarıldı.

Dizinin çıkış noktası kadının gücünü göstermekti. Fakat bir erkeğin şiddetinden ve hakimiyetinden kaçan bir kadının başka bir erkeğin gücüyle kurtulması izleyenlerde çelişki yarattı. Kadının, kimseye ihtiyacı olmadan tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini anlatmak esas alınmalıydı. Fakat gün geçtikçe dizide Nefes’in değil  Tahir’in gücünü izlemeye başladık. Bu da zamanla dizinin izleyici kaybetmesine yol açtı.

Dizinin son bölümünde Yiğit’in velayetini alan Vedat zafer naraları atarken Nefes hayatının en zor anını yaşadı. Sen Anlat Karadeniz 13. bölüm final sahnesinde oldukça duygusal anlar yaşandı. Diriliş Ertuğrul dizisinde ise haftalardır beklenen ölüm sonunda gerçekleşti ve Sadettin Köpek öldü.

Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul ile verdiği zirve savaşında yavaş yavaş düşüşe geçerken Diriliş Ertuğrul eski başarısına ulaşmanın keyfini yaşıyor.

Sen Anlat Karadeniz reytingleri neden düştü? Sen Anlat Karadeniz neden izleyici kaybediyor?