Söz Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizinin Çekimleri Nerede Yapılıyor


Güncelleme: 26 Mayıs 2017 : 14:00
0

Pazartesi akşamlarına damga vuran Söz dizisinin seti nerede kuruluyor? Ülkemizin kanayan yarası haline gelen terörle mücadelenin konu alındığı Söz dizisi nerede çekiliyor? Tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdık.

Güçlü oyuncu kadrosu ve gerçeğe yakın senaryosuyla dikkatleri üzerine çeken Söz dizisinin seti Konya ovasında kuruldu. Aslında inandırıcı olması için setin Güneydoğu Anadolu bölgesinde kurulması bekleniyordu fakat güvenlik ve hava koşulları el vermediği için Konya ovasında devasa bir set kuruldu. Daha öncede bir çok asker temalı projenin çekimleri Konya’da gerçekleştirilmişti. Bazı bölümler için ise kısa sürede olsa İstanbul’un çeşitli semtleri de kullanılıyor.

Türk silahlı kuvvetlerine bağlı özel tim askerlerinin kahramanlık destanı yazdığı dizinin konusu herkes tarafından büyük ilgi gördü. Dizinin konusu dışında çekildiği yerde izleyici tarafından oldukça merak edildi.

Her pazartesi nefes kesen sahneleriyle seyirciyi ekrana kilitleyen Söz dizisinin yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın oturuyor. Uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan dizi için oyuncular profesyonel askeri eğitim aldılar. Tüm detayların en ince ayrıntısıyla düşünüldüğü dizinin maliyeti oldukça yüksek. Üniformalar, mermiler, silahlar ve oyuncuların özel ihtiyaçları yüklü bir harcama anlamına geliyor. Fakat dizinin reytingleri ve reklam gelirleri bunları fazlasıyla karşılıyor.

2017 sezonu ortasında yayınlanmaya başlayan dizi 2.sezon içinde onay aldı. Kanallar Söz dizisini yeni sezonda kendi bünyelerine alabilmek için şimdiden rekabete başladı.