Tehlikeli Karım Klasik Arabanın Markası Ne?


Güncelleme: 25 Mart 2018 : 20:30
0

Tehlikeli karım Show Tv ekranlarında gün saymaya başladı. Dizide kullanılan bir araba tanıtım fragmanında çıkınca klasik araba meraklıları da hemen arabanın markasını, özelliklerini ve fiyatını öğrenmek için kolları sıvadı. Bizde klasik araba meraklılarının bu merakını daha fazla sürdürmek istemedik ve sizler için Tehlikeli Karım dizisindeki klasik arabanın markasını, özelliklerini ve fiyatını araştırdık.

Tehlikeli Karım oyuncu kadrosu, mekan seçimi ve çalan müzikleri kadar dizide kullanılan araçlarda oldukça dikkat çekici. Özellikle klasik araç meraklıları dizinin tanıtımında fragmanında ekranlara gelen klasik bir arabadan dolayı bizleride soru yağmurunu da tuttular. Sizler için o arabayı araştırdık. Arabanın markası 78 model Camaro.

Aracın tam adı 1973 Model Chevrolet Camaro Coupe’dir. Aracın en çok tutulan modelleri 1970-73 modelleridir.  Araçta yeni nesil 350 eco motor bulunmaktadır. Flow Master egsoz, 700 seri 4 atar otomatik şanzuman bulunmaktadır. 

Aracın motor serisi(GM Chevrolet Big Block) 1950-60’lı yıllarda ABD’degeliştirilmiş geniş, büyük ve ağır V8 motorlara verilen bir isimdir. Özellikle 2. Dünya Savaşından sonra Amerikan motorlarının gövdelerindeki büyümeye paralel olarak yeterli gücü sağlayabilmek için hacimleri de artmıştır. 1955 yılında popüler küçük V8 motoru tanıtan Chevrolet, kamyon ve pikaplardaki büyük motorların kulanılmaya başladıktan sonra motorları büyültmesi gerektiğini de anladı ve şuan bildiğimiz büyük V8 motorlar üretilmeye başlandı.