Vatanım Sensin Doktor Suat(Kayra Şenocak) Kimdir? Gerçek Tarihte Kimi Canlandırıyor?


Güncelleme: 25 Nisan 2018 : 15:03
0

Vatanım Sensin yeni bölümde sürpriz bir ismi konuk ediyor. Diziye Doktor Suat karakterine hayat vermek üzere Kayra Şenocak dahil oluyor. Vatanım Sensin Doktor Suat kim, gerçek tarihte kimi canlandırıyor? İşte detaylar…

54. bölümüyle final yapması beklenen Kanal D’nin sevilen dönem dizisi Vatanım Sensin dizide farklı karakterleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Dizinin yeni bölümünde daha önce pek çok dizide rol alan Kayra Şenocak Doktor Suat karakterine hayat verecek. Kayra Şenocak’ın üstlendiği Doktor Suat gerçek tarihte kimi canlandırıyor böyle bir karakter gerçek tarihte var mı?

Kayra Şenocak kim?  25 Haziran 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Karadenizli olan tecrübeli oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.Tümay Özokur cast ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998 yılında Alişan’ın başrolünde oynadığı Aynalı Tahir dizisiyle kamera karşısına geçmiştir. Son olarak ise Ateş Böceği dizisinde izlediğimiz Kayra Şenocak şimdilerde efsane dizi Vatanım Sensin kadrosunda.

 

Oyunculuğun yanında sunuculuk deneyimi de olan Şenocak, 1999 yılında Show TV’de yayınlanan Şans Kapıyı Çalınca programını Seray Sever ile birlikte sunmuştur. Akabinde Yağmurdan Sonra, Dolu Dizgin Yıllar, Bir Osmanlı Polisiyesi Filinta, dizilerinde rol almıştır. Ayıp Ettik isimli tiyatro oyununda sahne almıştır.

Yemek yapmayı çok seven ve güzel yemekler yaptığını söyleyen başarılı oyuncu özellikle balık, et ve salata çeşitlerini çok güzel yapıyor. Kayra Şenocak, Öğretmen Verda Şenocak ile 1999 yılında evlendi ve 2001 yılında boşandı. Çiftin bir oğlu var. 2006 yılında Ebru Karanfilci ile nişanlandı fakat 2007 yılında ayrıldılar. Kayra Şenocak şuan bekar ve hayatında kimse yok.

Kanal D’nin ilgiyle izlenen tarih konulu dizisi Vatanım Sensin Doktor Suat karakterine hayat veriyor. Uygar Şirin, Deniz Gürlek, Melek Seven ve Melih Özyılmaz’ın senaryosunu birlikte kaleme aldığı dizide Bergüzar Korel ve Halit Ergenç gibi usta isimlerle birlikte rol alıyor.