Vatanım Sensin Tarihte Dağıstanlı Var mı? Dağıstanlı Gerçekte Kimdir?


Güncelleme: 16 Kasım 2017 : 22:45
9

Vatanım Sensin dizisi yeni sezona bomba bir giriş yaptı. Yeni sezon senaryosu ile dikkatleri üzerine çeken dizi, senaryoya yeni katılan karakterlerle de dikkat çekiyor. Dizi ye yeni dahil olan ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar, dizide Dağıstanlı karakteri ile karşımıza geliyor. Peki, Dağıstanlı Kimdir? Dağıstanlı tarihte var mı? İşte Dağıstanlı karakterinin gerçek tarihteki yerini sizler için araştırdık.  Vatanım Sensin Tarihte Dağıstanlı Var mı? Dağıstanlı Gerçekte Kimdir?

Dağıstanlı, Milli Mücadele döneminde oluşturulmuş, eğitimli askerlerden oluşan birliğin başında ki rütbeli kişidir. Vatanım Sensin, dizisi Dağıstanlı karakterinin gerçek tarihte ki yerini, önemini içeren daha fazla bilgiler edindikçe haberimiz güncellenecektir.

Vatanım Sensin 2. sezon startını verirken yeni kurgu ve yeni karakterlerle izleyici ile buluştu. Diziyi izleyenler ilginç karakterlerin varlığına şahit oldular. Dizide Dağıstanlı karakteri en dikkat çekici kişiliklerdendi. Cevdet Binbaşıyı şuan için tanımayan Dağıstanlı ona düşmandır. Cevdet ise onu vurması muhtemelken vurmamış belki bir işaret verircesine onu bilerek ıskalamıştır. Dağıstanlı gerçek tarihte kimdir, böyle bir karakter var mıdır gibi soruların cevapları ayrıntılı bir şekilde haberimizde bulabilirsiniz.


VATANIM SENSİN ÖZETLERİ<<<tıkla


Dağıstanlı karakteri Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşamış bir karakter değildir. Dağıstan Vatanım Sensin dizisi için özel olarak tasarlanmış bir karakterdir. Cevdet Paşaya milli mücadele yardımcı olacak ana karakterlerden birisidir. Şuan için Cevdet Binbaşı’yı tanımamaktadır hatta düşmandır. ancak ilerleyen bölümlerde ikili tanışacak ve milli mücadelede kol kola beraber mücadele edeceklerdir.

Diğer taraftan yapılan yorumlarda bu karakterin Demirci Mehmet Efe olabileceği de söylenmektedir. Demirci Mehmet Efe 1883 yılında Nazlli’de doğmuştur. Milli Mücadele yıllarında Kuvayi Milliye önderi olmuş ve babasının mesleğinden dolayı Demirci lakabı ile anılmıştır.

https://youtu.be/dD-fBYKZzJ8

Vatanım Sensin 33. Bölüm Tanıtım Fragmanı

9 YORUMLAR

  1. dizide de canlandırıldığı üzere demirci efe ilk yıllarında yanındadır yörük ali efenin…

  2. Dizideki Dağıstanlı, gerçekte çerkez Ethemdir. Dizide ilerleyen bölümlerde Dağıstanlı,vatan haini ilan edilectir.

    • Demirci Mehmet Efe olabilir.
      Nazilli’de yunana epey çelme takmış. Ali değil Mehmet. Pardon

Comments are closed.