Yasak Elma Ender Kim? Şevval Sam Bilgileri


Güncelleme: 13 Mart 2018 : 23:03
0

Yasak Elma dizisi yayın hayatına başlamak için gün sayarken birçok dizide rol alan Şevval Sam, oyunculuğu ve havasıyla yine adından çok söz ettirecek. Günümüzde Yasak Elma dizisinde Ender karakterini canlandıran ve başrol oyuncusu olan Şevval Sam, seyircinin merak ettiği isimlerden. Peki Yasak Elma Ender kim? Yasak Elma Şevval Sam kim? 

Şevval Sam 11 kasım 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ünlü ses sanatçısı Leman Sam’ın kızı olan Şevval Sam oyuncu ve şarkıcıdır. Çok yönlü kişiliğiyle dikkat çeken Şevval Sam küçük yaştan itibaren çeşitli sosyal aktivitelerde bulunmuştur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünde eğitim almıştır. Hem sesi hem oyunculuğu ile göze çarpan Şevval Sam 1992 yılında dizi kariyerine başlamıştır.

Ekranların efsane dizilerinden Süper Baba dizisiyle kariyerine iyi bir başlangıç yapmıştır. Yardımcı kadın oyuncu olarak rol aldığı dizide Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç ve Bennu Yıldırmlar ile birlikte çalışma şansı yakalamıştır. 1996 yılında ilk başrol aldığı dizide Feride karakterine hayat vermiştir. Tolga Çevik, İpek Tuzcuoğlu ve Yosi Mizrahi kendisine eşlik etmiştir. Uzun bir aranın ardından 2002 yılında Yıldızların Altında dizisiyle tekrar izleyici karşısına çıkmıştır.

Asıl çıkışını yakaladığı ve geniş izleyici kitlesine ulaştığı Gülbeyaz dizisinde Nejat İşler ile başrol paylaşmıştır. 2004 yılında komedi formatlı Çocuğun var Derdin Var dizisinde Cem Davran ve Yasemin Ergene ile birlikte rol almıştır. Bu zaman dilimine kadar sadece dizi projelerinde yer alan Şevval Sam 2006 yılında Yaşamın Kıyısında filminde rol almıştır. Gişe rekorları kıran filmde Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay  gibi isimlerle çalışmıştır.  2013 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosunda konuk oyuncu olarak rol almış ve kadife sesiyle türküler söylemiştir.

Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan gençlik dizisi Bodrum Masalı’nda başrol oynamıştır. Dizide Timuçin Esen, Dilan Deniz Çiçek, Hilimicem İntepe ve Murat Aygen ile birlikte rol almıştır. Şimdilerde Fox Tv’nin ev sahipliği yaptığı Yasak Elma Ender karakteriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dolu dolu geçen kariyer hayatında pek çok başarı ve ödüle layık görülmüştür. En son 2011 yılında Avrupa Birliği Kalite Ödülleri kapsamında Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı Ödülüne layık görülmüştür.

Yasak Elma Ender karakterine gelince; Sosyetenin ve cemiyet hayatının en gözde isimlerinden biridir. Güzelliğinin zirvesindeyken başarılı ve zengin iş adamı Halit Argun’un şirketine sekreter olarak girmeyi başarmıştır. Zekası, yeteneği ve dişiliği sayesinde kısa sürede hamile kalmış ve Halit Argun’u kendisiyle evlenmeye mecbur bırakmıştır. Paraya, güce ve gösterişe aşık bir kadındır.

Yasak Elma Ender Kim sorusunu sizler için yanıtladık. Diziyle ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.