Balçiçek İlter Olay Yeri Gençleri Ölüme Sürükleyen Oyun Ne? Şok Eden Ayrıntılar


Güncelleme: 14 Eylül 2017 : 08:46
7

Balçiçek İlter ile olay yeri programında üzerinde sıkça durulan bilgisayar oyunlarının sebep olduğu olumsuzluklar dile getirildi. Olumsuzluk kelimesi bu oyunun yanında çok mütevazi kalıyor. Balçiçek İlter ile Olay Yeri programında bahsedilen ölüme götüren bilgisayar oyunu nedir? Furkan’ın 14 yaşında ölümüne sebep olan bilgisayar oyunun içeriği nasıl ? Balçiçek İlter ile Olay Yeri Furkan neden öldü? Gibi merak edilen soruların cevabı sizler için haberimizde.

Çocukları ölüme kadar sürükleyen bilgisayar oyununun içeriği şöyle. Söz konusu bilgisayar oyunu 50 bölümden oluşuyor. 50 Maddelik olan oyun bir Rus oyunu olarak düzenlenmiş. 50 maddeden oluşan oyun 50 ayrı görevden bahsediyor.

Gençleri ölüme götüren oyunun her maddesi ayrı ayrı tüyler ürpertiyor. Her madde ile gençleri sosyal çevreden, aileden yavaş yavaş uzaklaştıran ve 50. madde ile de ölüme sürükleyen oyun ne kadar Rus temelli olsa da artık Türkiye de.

Oyun daha çok psikolojisi zayıf olan karakterleri seçip daha da zayıflatmaya çalışıyor.  Oyuna başlamadan önce bilgisayara yüklemesini istedikleri bir program var. Bu program ile oyuncunun ses ve görüntüleri kayıt altına alınıyor.

Gençleri ölüme götüren oyunun görevler genellikle oyuncunun kendi vücuduna kesici maddeyle zarar vermesi isteniyor. Görev sonunda yapılan işlemler oyun içerisindeki yetkili kişiye görsel olarak kanıtlanıyor. Oyuncunun iyice oyuna kendisini kaptırması için korkunç video ve müzikler izlemesi isteniyor. 6. görev ise gizli tutuluyor kimse oyunun ne olduğunu bilmiyor. Son aşama olarak 50. maddede ise oyuncunun hayatına son vermesi isteniyor.

Oyun indirilebilen yada yüklenen bir oyun değil. Mesajla sosyal platformdan oynanan bir oyun olması dikkat çekiyor. Oyunun ilerleyen bölümlerinde oyuncudan bir tren yolunda beklemesi ve tren geldiğinde ise son anda tren yolundan kaçması isteniyor. Maddelerden bir diğeri ise vücuduna bir hayvan motifi çizmesi isteniyor. Yine yüksek bir binanın üzerine çıkmasını ve oyuncunun ayaklarını sallandırması isteniyor. Böylece yükseklik korkusunu yenmesini sağlıyor.

Kısaca bir insanı intihara götürecek yollar sırası ile oyuncuya yaptırılıp kişi son aşama olan intihara hazırlandırılıyor. Sapık bir zihniyetin biyolojik bir atık olarak gördüğü insanı ortadan kaldırmak için uyarlanmış bir oyun.

Yasaklı bir oyun olmasına rağmen 14 yaşında bir çocuğun rahatlıkla erişebileceği bir oyun. Bu oyunu oynayan çocuk bir süre sonra kendini kahraman olarak görüyor. Daha çok ailelerin ilgisizliğinden kaynaklandığı düşünülen oyunun kaldırılması için yetkililerin duruma el atması gerekiyor.


Balçiçek İlter İle Olay Yeri Nasıl Bir Program?


Bu durumda ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarının ne tür oyunlar oynadığı, bilgisayarda nasıl zaman geçirdiği sıkı bir şekilde takip edilmeli.  Sizlerin oyun hakkında bilgisi var mı? Böyle bir oyunun kısa sürede yayılmasını neye bağlıyorsunuz?

7 YORUMLAR

  1. Bende oynuyorum ve 20. Bölümdeki psikolojik durumum fenaber geceleri oyun rüyama giriyor yalnız kaldıkça oynayasın geliyo nasıl kurtulacak yardım edin

  2. Eminim herkes oyunu merak edip oynamaya basliyacak daha çok kendilerine guvenleri var siz şu an böyle bşy yapacak kadar aptal olduğunuzu düşunmuyorsunuz ama oyunu oynadıktan sonra bilinçaltınız yerle bir oluyo ve ne yapacağinizi bilmeyerek oyuna devam ediyosunuz onların tehtitler savurmasına karşi gelemiyosunuz ve sonucu herkes biliyo bence sakin denemeyinn

  3. Bunların yaşı daha küçük tabikide psikolojik sorun olabilir kendilerinde aileleri izin vermemeli bu tür şeylere yazık yani sakın ama sakın oynamayın ben denedim beyni zorluyor çok sıkıcı bir oyun

  4. bu oyunu oynayan malın tekidir hatta onları dinleyen gerizekalını ntekidir arkadaş lar bu oyun gavur o.ç ları tarafından cahil insanları kandırmak bun lar sizi kazaylada olsa öldürmek için kandırıyor mal olmayın olum atara atar tatar adamı siker atar

Comments are closed.