Diriliş Karacahisar Kalesi Alınabilecek mi? Gerçek Karacahisar Kalesi Nerede? Tarihte Karacahisar Kalesini Kim Almıştır?


Güncelleme: 28 Kasım 2017 : 14:34
3

Diriliş Ertuğrul’da tansiyon hiç düşmüyor. Ertuğrul tutsaklıktan kurtulduktan sonra obası ile yeniden buluşmuştur. Hanlı Pazar’ın satışına engel olan Ertuğrul’un sıradaki hamlesi Karacahisar Kalesi’dir. Peki Diriliş Karacahisar Kalesi Alınabilecek mi? Gerçek Karacahisar Kalesi Nerede? Tarihte Karacahisar Kalesini Kim Almıştır? Tüm detaylar haberimizde. İşte gerçek tarihte KAracahisar Kalesi ve Diriliş Ertuğrul analizi.

Gerçek Karacahisar Kalesi Nerede? Karacahisar Kalesi Eskişehir’in güneybatısında, Porsuk Çayı ’nın yanındaki platoda 7. ve 8. yüzyıllarda kurulmaya başlayan site kentlerden birisidir. “Kastron” ya da “Kale Kent” olarak bilinen kale kentlerden birisidir. Kale kentler Orta Bizans döneminin askerî şehirleri arasında yer almaktadır ve dönemin sosyo kültürel yapısını tam anlamıyla yansıtmaktadır. Karacahisar’da o dönemde inşa edilmiş bir bizans kalesidir.

Gerçek tarihte Karacahisar Kalesi Osman Bey tarafından 1288 yılında feth edilmiştir. Osman Bey’in 2. Savaşı olan Karacahisar Kuşatması sonucunda Türkler kalenin yakınındaki Karacaşehir’e yerleşmiştir. Burada giderek büyüyen Türkler daha sonra Eskişehir’e gelip Karacaşehir’deki camide hutbe okuttular. Böylece Osman Bey Bizans topraklarında ilerleyerek beyliğini büyüttü.

Tarihte Karacahisar Kalesini Kim Almıştır? Osman Bey kaleyi feth ettikten sonra oradaki halka şöyle bir konuşma yapmıştır. “Gönlünüzü hoş tutun, korkmayın. Canınıza, malınıza, ırzınıza zerre ziyan gelmeyecektir. Bunu ben, Kayı beyi Osman size söylerim. Şimdi pazara gidecekler yola koyulsun. Onları benim yiğitlerim koruyacaktır. Dönüşleri de böyle olacaktır. Bundan böyle hep böyle olacaktır. Kulacahisarı hep yiğitlerim koruyacaktır. Size ziyan verecekleri yiğitlerim karşılayacaktır. Geceniz gündüzünüzden emin olacaktır!”


Diriliş Ertuğrul Titan Kimdir? Şovalye Titan Kim?<<<tıkla


Sonuç olarak Karacahisar KAlesi Ertuğrul Gazi tarafından değil tam tersi oğlu Osman Bey tarafından alınacaktır. Dizide Karacahisar Kalesi tekrar vergi vermeye ikna olacak ve Selçukluların himayesinde taki Osman Bey tarafından feth edilenene kadar Eskişehir yakınlarında Bizans ‘ın kale kentlerinin bir parşçası olarak devam edecektir.

 

 

Comments are closed.