Diriliş Günalp Bey Ölecek Mi? Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 30 Mayıs 2018 : 14:34
1

Diriliş Günalp Bey Ölecek Mi? Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?

Diriliş dizisine dahil olan Günalp karakteri daha önce Saadettin’in sadık adamı iken daha sonra Ertuğrul’a biad etmiş ve onun en sağlam adamlarından birisi olmuştur. Hatta Günalp, kaledar ünvanı ile Karacahisar kalesine komutan olarak atanmıştır. Ancak dizide son bölümlerde yaşanan gelişmeler Günap’in öelceği yönünde. Diriliş Kaledar Günalp Bey Ölecek Mi? Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?

TRT 1 ekranlarının sevilerek izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul heyecanla izlenirken önceki bölümlerde süpriz gelişmeler yaşanmış ve Aslıhan Hatun kendisini feda ederek Saadettin Köpek’i hançerlemişti. Köpek’e 4 defa hançer saplayan Aslıhan Hatun Saadettin Köpek’i öldürmeye çok yaklaşmıştır. Köpek ise son anda Aslıhan Hatun’u öldürmüş, kendisi ise yaralı olarak kurtulmuştur.

Saadettin Köpek’i önce kendisine yalvarmak için geldiğine inandıran Aslıhan Hatun daha sonra Köpek’e Günalp bey tarafından gelen haberin ardından fırsat bulmuş ve Köpek’i hançerlemiştir.

Zira Saadettin Köpek’in tarihteki ölüm şekli de Sultan Gıyaseddin tarafından olmuştur. Yani Gıyaseddin Saadettin’i kendisi öldürmüştür. Ki son bölümde de bir ferman imzalamış ve Saadettin’in ölüm emrini Ertuğrul’a bildirmiştir. Ve dizinin önemli kötü karakaterleriden Saadettin ölerek diziden ayrılmıştır.

Ayrıca Saadettin Köpek’in isyancıları bastırmak için görevlendirdiği Günalp Bey de Ertuğrul ile karşı karşıya gelir. Öncelikle Saadettin’ karşı çıkan Günalp bey yine O’na inanmış ve ilk olarak Oğuz beylerinin düzenlediği toyu basmış ve beyleri kılıçtan geçirmiştir.

Beylerden birisinden Ertuğrul beyin de bu toya katıldığını öğrenen Günalp Bey daha sonra Erturğul’un peşine düşmüş ve önce okçularına hedef yapmıştır. Daha sonra son bir kez Günalp ile konuşmak isteyen Ertuğrul ve Günalp anlaşamamışlar ve cenk etmeye başlamışlardır. Cenk sonrası yenişemeyen ikili yeniden ayrılmıştır. Ancak ilerleyen sahnelerde Saadetin’in ölmesi ile Günalp’te taraf değiştirmiştir. Saadettin ölmesi ile Kaledar Günalp onun gerçek yüzünü görmüş ve Ertuğrul’un sadık askeri olmuştur.

Peki Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen karakterlerinden Kaledar Günalp ölecek mi? Nasıl ve nerede ölecek? Ertuğrul ile Günalp arasındaki bu savaştan adalet galip gelmiştir. Günalp gerçekleri görmüştür. Ancak senaryo gereği Günalp’in ölümü yakındır. Gelen bilgiler bu kapsamdadır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Kaledar Günalp Öldü mü Ölecek mi? Engin Öztürk Diziden Ayrılıyor mu? için tıklayınız[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul dizisinde Kaledar Günalp ölecek mi? Diziden ayrılacak mı? Karakteri canlandıran oyuncunun Dirilişte işim bitti açıklaması oyuncunun diziden ölerek ayrılacağı fikrini akıllara getirdi. Ayrıntılı ve güncel bilgi için yukardaki bağlantıya tıklayınız.

1 YORUM

Comments are closed.