Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni Kim? Büşra Develi Biyografisi


Güncelleme: 2 Mart 2018 : 04:51
1

Kanal D; aylar süren hazırlık aşamasının ardından ekrana getirdiği ve uzun soluklu bir proje olmasını umut ettiği Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin dev kadrosunu açıkladı. Dizide Kenan İmirzalıoğlu’nun Fatih Sultan Mehmed karakterine hayat vereceği aylar öncesinden açıklanmıştı. Büyük bir özveriyle hazırlanan kadroda Eleni karakterine hayat veren oyuncu Büşra Develi kim? Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni kim? 


Mehmed Bir Cihan Fatihi Korkut Kim? Hangi Dizilerde Oynamıştır


Mehmed Bir Cihan Fatihi tanıtım fragmanı yayınlanır yayınlanmaz milyonlar tarafından izlendi. heyecanla beklenen dizinin yayın tarihi 13 mart salı olarak açıklandı. Dönem dizileri son zamanlarda oldukça revaçta kimi yakın tarihi kimi Osmanlı tarihini kimi Türk tarihini konu alırken Mehmet Bir Cihan Fatihi, tarihe adını altın harflerle yazdırmış, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u fetih sürecini izleyiciye aktarıyor. Peki dizide dikkat çeken isimlerden Eleni kim? Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni kimdir? 

Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni karakteri için başlarda Selin Demiratar ile anlaşılmıştı. Kenan İmirzalıoğlu’nun partneri olarak eski rol arkadaşı Selin Demiratar uygun görülmüş fakat güzel oyuncu basın aracılığıyla anlaşmayı fesih ettiğini açıklamıştı. Dizide Eleni karakterine kimin hayat vereceği merakla beklenirken rolü Büşra Develi’nin aldığı öğrenildi. Son dönemin gözde oyuncularından Büşra Develi bugüne kadar alışık olmadığımız bir rolde izleyici karşısına çıkacak. Daha önce rol aldığı modern tarzının dışında kendisini Osmanlı döneminden izler taşıyan bir tarzla izleyeceğiz. Üstlendiği her rolü hakkıyla veren oyuncunun Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni karakteriyle de çok beğenileceğine eminiz. Henüz kariyerinin başında olmasına rağmen bu kadar güçlü bir kadroda böylesine önem arz eden bir dizide rol alması Büşra Develi için büyük avantaj.

Son olarak Fi dizisinde izlediğimiz Büşra Develi kim? Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Eleni olarak izleyici karşısına çıkan oyuncu 1993 İzmit doğumludur. Orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte Antalya’ya taşınmıştır. Hedefleri doğrultusunda bir hayat çizen Develi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı bölümünde okumaya başlamıştır. 1.80 boyunda 55 kg ağırlığında oyuncu kusursuz fiziği ile dikkat çekiyor.

İlk olarak Enbe Orkestrası ve İlyas Yalçıntaş’ın İncir şarkısına çekişen klibinde rol almıştır. Ardından yayınlandığı dönem büyük ilgi gören Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde rol almıştır. Kısa sürede yıldızı parlamış ve yapımcıların peşinden koştuğu bir isim olmayı başarmıştır. 2016 yılında Tatlı İntikam dizisinde Rüzgar karakterine hayat vermiştir. Puhutv’de yayınlanan başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Ozan Güven’in rol aldığı Fi dizisinde Bilge olarak izleyici karşısına çıktı.

Ekim ayında vizyona giren ve gişe rekorları kıran Ayla filminde Nimet rolünü üstlenmiştir. Ardından Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte Hadi Be Oğlum filminde başrol paylaşmıştır. Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde birlikte çalıştığı Burak Deniz’le gözler önünde dolu dizgin bir aşk yaşayan oyuncu mutluluğunu her fırsatta dile getiriyor. Şimdilerde Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni karakterine hayat veren oyuncuya yeni rolünde başarılar dileriz.


Mehmed Bir Cihan Fatihi Gülbahar Sultan Kim? Oynadığı Diziler


Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi Kanal D’nin büyük umutlarla ekrana getirdiği yüksek maliyetli ve büyük özveriyle ortaya çıkan bir proje. Dizi konusu itibariyle geniş bit kitleye hitap etmeyi hedefliyor. Özellikle güçlü oyuncu kadrosu dizinin başarısını artıracaktır. Fakat dizinin salı günleri yayınlanacak olması doğru bir karar mı tartışılır. Çünkü aynı gün aynı saatte Kadın, Ufak Tefek Cinayetler ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi çok tutulan dizilerle birlikte yayınlanması beklentilerin altında bir başarıyla sonuçlanabilir.

Büşra Develi’nin performansını nasıl buldunuz?

Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni 

https://www.youtube.com/watch?v=77fDDW5GMxQ

 

 

Comments are closed.