Mehmetçik Kutül Amare Dizisi Karakterleri Gerçek Tarihte Kimlerdir? Kim Kimdir?


Güncelleme: 20 Ocak 2018 : 20:14
0

Konusu, oyuncu kadrosu, mekanlar ve dahası… İlk bölümü ile izleyenlere seyir keyfi yaşatan Mehmetçik Kutül Amare ile ilgili bir çok ayrıntı ve detaylarda çıkmaya başladı. Dizinin konu ve senaryo yazım aşamasından tutunda çekim yerlerinin ayarlanmasına kadar 3 yıllık bir hazırlık sürecinden geçen dizi akıllarda iz bırakacak cinsten. Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi yıllarında Osmanlı devletinde, tek hedefleri devletin yeniden doğuşu ve kurtuluşu olan, yüreğinde vatan aşkından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu almaktadır. Oldukça sıkı bir hazırlık sürecinden geçen dizide karakterlerin gerçek tarihte hangi önemli kişiye denk geldikleri de merak ediliyor. Sizler için hazırladığımız Mehmetçik Kutül Amare Dizisi Karakterleri Gerçek Tarihte Kimlerdir? Kim Kimdir?

Dizinin öncelikli karakteri bildiğiniz gibi Süleyman Askeri‘dir. Süleyman Askeri 1911 yılında kurulan ve 1914 yılında Harbiye Nezareti’ne bağlanan gizli bir teşkilatlanma olan Teşkilat-ı Mahsusa’nın(Şimdiki adı ile Milli İstihbarat Teşkilatı) başındaki isimdir. Gözü peki disiplinli, aldığı işi harfi harfine yerine getirmeye çalışan sert mizaçlı bir karakterdir. Gerçek tarihte aynı isimle Süleyman Askeri’ni canlandırmaktadır. Peki Süleyman Askeri gerçekte kimdir? İşte efsane Süleyman Askeri hakkında detaylar…

Gerçek Süleyman Askeri, 1884 yılında Prizren’de doğmuştur. 1. Dünya Savaşında özellikle Orta Doğu’da kurduğu birliklerle büyük bir mücadele vermiş ve kahraman olarak ismini tarih sayfalarına yazmıştır. Günümüzde milli İstihbarat teşkilatı olarak bilinen teşkilatın o dönemde başındaki isimdir. Kutül Amare zaferindeki çalışmaları istihbarat tarihine geçecek cinstendir.

[mavitext]Mehmetçik Kut’ül Amare Gerçek Tarihte Ömer Kimdir? Gerçek Tarihte Var mı?<<<tıklayınız[/mavitext]

 

Karakter İsmi

SÜLEYMAN ASKERİ

33 yaşında, gözü kara, vatanına ve milletine sonuna kadar bağlı biridir. Verilen görevleri, eksiksiz ve sorgusuz sualsiz bir şekilde yerine getirir. Ömrü savaşlarla geçmiş ve Enver Paşa’nın yakın silah arkadaşı olmuştur. Sert mizaçlı biridir. Geçmişi başarılarla dolu bir askerdir. Teşkilat-ı Mahsusa’nın başındaki isimdir.

Gerçek Süleyman Askeri 1884 yılında Prizren’de doğmuştur. 1. Dünya Savaşında özellikle Orta Doğu’da kurduğu birliklerle büyük bir mücadele vermiş ve kahraman olarak ismini tarih sayfalarına yazmıştır. Günümüzde milli İstihbarat teşkilatı olarak bilinen teşkilatın o dönemde başındaki isimdir. Kutül Amare zaferindeki çalışmaları istihbarat tarihine geçecek cinstendir.

 

 

MEHMET

Mehmet, 20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir gençtir. Mazlumun yanında, asi ruhlu ve inatçı bir kişiliktir. Anne ve babasını 5 yaşında Osmanlı-Yunan savaşında kaybettiğinden beri Hüsrev tarafından büyütülmüştür. Vatanı için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir aslan parçasıdır.

COX (İlker Aksum)

42 yaşında, çıkarları için her şeyi yapabilecek bir kişilikte, acımasız ve güvenilmez biridir. Zorlu bir çocukluk geçirmiştir. İngiliz İstihbaratı tarafından 5 yaşında yetimhaneden alınıp, sıkı bir eğitimden geçirilmiştir. İngiltere’nin çıkarlarına hizmet etmek için, hedefi doğrultusunda her şeyi mübah gören bir ajandır. Bir Arap kadar Arapça, bir Türk kadar Türkçe konuşabilmektedir.

HÜSREV(Serdar Gökhan)

63 yaşında, Plevne gazisi bir pehlivandır. Ömrü savaşmakla geçmiştir. Liyakat madalyası bulunan eski bir askerdir. Bektaşi ocağında aldığı eğitim doğrultusunda, hayat felsefesini çizmiştir.